Sólyomvári Szilárd

2023.01.10. 08:12

Új vezetője van a karcagi szakaszmérnökségnek

Január 1-től Sólyomvári Szilárd lett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Karcagi szakaszmérnökségének megbízott vezetője, elődje Szolnokra került.

Daróczi Erzsébet

Sólyomvári Szilárd

Forrás: Beküldött fotó

– Tiszafüreden születtem, ott nőttem fel, 2003 óta élek Karcagon. Végzettségem szerint agrármérnök és vízrendezési szakmérnök vagyok. A Karcagi Szakaszmérnökségén 2000 óta dolgozom, 2002-től mint területi felügyelő, illetve a karcagi belvízvédelmi szakasz védelemvezetője – mondta az új vezető, aki az elmúlt időszakban nemcsak helyi védekezésben vett részt, többször dolgozott az ország különböző pontjain. 

Teljesített szolgálatot tiszai, dunai, rábai és murai árvízvédekezések során is.

– A Karcagi Szakaszmérnökség 1200 km2 területen helyezkedik el, 13 település, közel 1000 km csatornahálózat és több mint 50 km árvízvédelmi töltés tartozik hozzánk. Jelenleg 76 fő a létszámunk, ehhez jön még a 80-100 fő körüli közfoglalkoztatott. Fő tevékenységünk a térség ár- és belvízbiztonságának a megteremtése, fenntartása, illetve ami napjainkban egyre inkább előtérbe kerül, az öntözési igények kiszolgálása. Jövőbeli céljaim mindezen feladatoknak a minél magas színvonalú megvalósítása – ígérte az új vezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában