Felkészülés

2023.02.06. 11:27

A riasztásra várnak a jászberényi mentőkutyások, hogy a török-szír földrengés helyszínére induljanak

Több nemzetközi segítségnyújtást igénylő katasztrófához hívták már őket az elmúlt évtizedekben.

Illés Anita

A mentőkutyás szervezetet az elmúlt években több nemzetközi segítségnyújtást igénylő katasztrófához hívták

Fotó: Pesti József

Hatalmas földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát hétfő hajnalban. A jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány négy nemzetközi vizsgával rendelkező kutyás párossal áll készenlétben a riasztásra várva, hogy részt vegyenek a katasztrófa utáni mentésben. 

– Hétfő reggel a Hunor Mentőszervezettől és a Baptista Szeretetszolgálattól is kaptunk megkeresést, hogy szükség esetén tudunk-e menni a katasztrófa helyszínére segíteni. Még nem rendelték el a készenlétet. Négy nemzetközi vizsgával rendelkező kutyás párossal várjuk a riasztást – mondta el érdeklődésünkre Szabó Gábor, a Kutyákkal az Életért Alapítvány elnöke. 

A mentőkutyás szervezetet az elmúlt években több nemzetközi segítségnyújtást igénylő katasztrófához hívták. Törökországban már kétszer vettek részt földrengés utáni mentési munkálatokban, de Indiában és Indonéziában is kutattak túlélők után a pusztító erejű földmozgást követően.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában