Vita

2023.02.24. 15:30

A szolnoki Fidelitas lemondásra szólítja fel Berényi Gábort

Varczag György, a Fidelitas szolnoki elnöke szerint a jobbikos önkormányzati képviselő a diákok felszólalásakor nyelvet öltött a fiatalokra.

Mészáros Géza

Varczag György szerint a Berényi Gábor „az otromba vélemény-nyilvánításával” lejáratta magát és az ellenzéki csoportot

Fotó: Nagy Balázs

A városi közgyűlés csütörtöki ülése olykor személyeskedő hangvételű parázs vitákat is hozott. Kiss Csongor és Tóth Lóránd gimnazisták a város 2023-as költségvetését érintő hozzászólásainál zsongott a terem, mint egy méhkas, majd az egyik oldalon ülő fideszes és KDNP-s városatyák, illetve a mögöttük helyet foglaló hivatali dolgozók felháborodott arccal néztek Berényi Gábor jobbikos képviselőre. 

Hogy mi történhetett, arról pénteken a Fidelitas szolnoki elnöke, Varczag György sajtótájékoztatón számolt be.

Annyi bizonyos, hogy Kiss Csongor, a Varga Katalin Gimnázium végzős, illetve Tóth Lóránd, a Verseghy Ferenc Gimnázium elsős növendéke (a Szolnok Városi Diákok Tanácsa tagjai) Füle Istvánnak az ez évi költségvetésről szóló előterjesztést megelőző, módosításra vonatkozó önálló indítványára reagáltak. 

A DK-s képviselő aránytalanul magasnak ítélte meg a tervezett büdzsében szereplő sporttámogatási számokat, ezért onnan elvonással átcsoportosítást javasolt. Az indítvánnyal egyébiránt más ellenzéki képviselő is egyetértett. 

A két gimnazista a felszólalásaikban azonban védelmébe vette a diák- és az utánpótlássportra tervezett támogatást a fiatalok egészségére, illetve a jó versenyeredményekkel elérhető többlet-felvételi pontokra hivatkozva.

Varczag György, a Fidelitas szolnoki elnöke szerint a jobbikos önkormányzati képviselő, a Magister iskola pedagógusaként, valamint az önkormányzat oktatási, kulturális és ifjúsági bizottsága elnökeként a diákok felszólalásakor nyelvet öltött a fiatalok felé. 

Az elnök szerint Berényi „az otromba vélemény-nyilvánításával” lejáratta magát és az ellenzéki csoportot, ezért lemondásra szólította fel a bizottsági elnöki tisztségéből.

Nem történt nyelvnyújtogatás, nincs miért bocsánatot kérnem és lemondanom, ez nem más, mint lejárató kampány a személyem és nézeteim ellen

 – reagált a fentiekre hírportálunknak a jobbikos képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában