Olvasónk jelezte

2023.02.19. 11:27

Fosztogatások, rongálások: csak rosszabb lett a helyzet a szolnoki kertvárosban

„Kérem, segítsenek! Már nem tudok kihez fordulni, csak a nyilvánosság erejében bízom” – kereste meg szerkesztőségünket épp egy évvel ezelőtt Kerekes Zoltánné. A nyugdíjas szolnoki hölgy Pongrác utcai kertjét közel 20 éve fosztogatják ismeretlenek. A napokban ismét hozzánk fordult, miután újra bűncselekmény áldozata lett.

Mészáros Géza

Semmi sem változik: Kerekesné Marika kertjének kerítését folyamatosan kivágják, bódéját feltörik

Fotó: Mészáros Géza

Kerekesné Marika egy évvel ezelőtt panaszolta el szerkesztőségünkben gondjait. Bosszúságának előzményeiről akkor is szót ejtett.

Mint megírtuk, Szolnok történeti városrészei fogják közre az alig húsz éve még virágzó és gyümölcsöző, napjainkban viszont már oly’ elhanyagolt területet. Északról a Pletykafalu, keletről a Czakókert, délről az egykoron Nagykőrös felé vezető Kőrösi út, illetve az újvárosi Görbe-ér övezi a csallóközi területet. Amely több mint fél évszázada még szövetkezeti szántóföld volt, kukorica, búza termett rajta, hogy a hajdanán Tiszától tavaszonként elárasztott terület porhanyán a későbbiekben veteményesek, kertészetek, gyümölcsösök viruljanak. Paradicsomi állapotok uralkodtak errefelé.

Sokan, köztük Kerekes Zoltánné is a nyolcvanas években a zagyvarékasi Béke Téesz által felosztott földekből vásárolt telket, remélve, hogy finom zöldségeket és gyümölcsöket tud termelni a területen. Beindult a kertvárosi élet, ám úgy tizenöt-húsz éve ritkábban, majd az utóbbi tíz esztendőben gyakorlatilag napi szinten rongálják meg a kerítéseket, törik fel a szerszámos bódékat és faházakat, és visznek el mindent, amit elbír a dologtalan tolvajkéz. Ennek következtében mára elnéptelenedett ez a zártkerti övezet. Vagy legalábbis, akik a másét hasznosítják”, nem nappal mutatkoznak. Akik maradtak, hetente, naponta tettek bejelentést ismeretlen tettesek ellen a rendőrségen.

Többször is bejelentést tettem a rendőrségen és az önkormányzatnál egyaránt. A reakció mindannyiszor az volt, hogy tettes és bűncselekmény hiányában, vagy az elévülés miatt megszűntek az eljárások 

– osztotta meg egy éve keserű tapasztalatait Kerekesné. No, de változott-e valami?

Megint kivágták a kerítést és feltörték a bódémat. A rendőrséget kihívtam, felvették a jegyzőkönyvet és nyomrögzítést is végeztek. A mostani rongálási kár is legalább negyvenezer forint. Korábbról már több százezres a károm. Jelzéssel éltem a polgármesteri hivatal felé is, ahonnan nem kaptam megnyugtató válaszokat.

Hírportálunk is megkereste a városházát a felvetésekre válaszokat keresve. A hivatal illetékese elmondta, rettentően sajnálatos az ügy. Hangsúlyozták, hogy az önkormányzat minden egyes lakos gondjának megoldására törekszik, azonban a város jelenlegi igen takarékos költségvetésében nem áll rendelkezésre elegendő forrás a probléma orvoslására. Térfigyelő-kamerák rendszerbe állítására semmiképpen sem lehetséges, azonban sűrűbb járőrözést kértek az illetékes hatóságtól, valamint a közterület-felügyelettől egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában