Galériával

2023.02.12. 09:52

Kolbásztöltő versenyt rendeztek Kenderesen

Hagyományteremtő szándékkal kolbásztöltő versenyt hirdetett az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakiskola és Kollégium a centrum hét iskolája részére.

Daróczi Erzsébet

Jó hangulatban telt a kolbásztöltés

Fotó: Daróczi Erzsébet

Jakab Mária iskolaigazgató elmondta, a régi disznótoros hagyományokat szeretnék újraindítani ezzel a versennyel. A pénteki disznótoron biztosították a húst a csapatok részére, akik abból saját ízesítéssel készíthették el a kolbászt és a töltött káposztát. 

Előzetes feladatként a disznótoros hagyományokat kellett bemutatniuk a diákoknak, a ppt-t Vári László kancellár, dr. Sisák István főigazgató-helyettes, dr. Horváth József főigazgató és Jakab Mária iskolaigazgató értékelte.

A verseny jó lehetőség volt arra, hogy a centrum iskolái együtt töltsenek egy napot. A vendéglátó kenderesiek mellett két szegedi, egy-egy szentesi, csongrádi, kétegyházai, és gyomaendrődi iskola három fős csapatai vettek részt oktatóikkal a megmérettetésen, ahol a zsűri – Kelemen Endre Venesz díjas mesterszakács, a Szabadtűzi Lovagrend tagja, Kenyeres Tibor mesterszakács és Földi Sándor szakács – nézte az iskolák által feldíszített főzőhelyet és a kész ételeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában