Tisza-tó

2023.02.04. 10:00

Ösztöndíjpályázat: a jó tanulmányi eredmény a legfontosabb szempont

Laptop vásárlásra, nyelvvizsgára, sőt, könyvek beszerzésére is fordíthatják a pályázati pénzt a tanulók.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A jövő félévben is nyitva áll a diákok előtt a Tiszaroffi Továbbtanulási és Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat, melynek küldetése a Tiszaroffon, Tiszaburán, Tiszagyendán, Kőteleken, Tiszasülyön és Tiszabőn élő fiatalok segítése az oktatásban. 

– Tapasztalataink szerint átlagosan mintegy 25-30 középiskolás és 50-60 felsőoktatásban tanuló pályázónk van – avatott be a program részleteibe a tiszaroffi ösztöndíjpályázat koordinátora. Királyházi Andor hozzátette: néhány éve már a PhD hallgatóknak is lehetőségük van pályázni, ők egy összegben juthatnak hozzá az adott félév teljes támogatási összegéhez.

A támogatást általában laptop vásárlására, nyelvvizsgára, könyvek beszerzésére, valamint utazási költségekre fordítják a tanulók. Ugyanakkor nem kötött az elnyert forrás felhasználása. A pénzzel nem kell elszámolni, azonban fontos, hogy minél jobb tanulmányi eredményt érjenek el a diákok 

– hívta fel a figyelmet a koordinátor.

A tiszasülyi Ágota Bettina 11. osztályos korától vesz részt a programban. Az egyetemi hallgató, mint mondta, színésznő szeretett volna lenni amikor bekerült a pályázati rendszerbe, ám végül úgy hozta az élet, hogy kereskedelem és marketing szakra jelentkezett.

– Később gazdálkodási és menedzsment szakra mennék tovább, a humánerőforrásokkal foglalkozó terület ugyanis nagyon érdekel. Az ösztöndíjprogram lehetőséget adott arra, hogy jobban teljesítsek, és hogy részt vegyek az egyetemi életben – összegezte gondolatait a fiatal hölgy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában