Statisztika

2023.02.04. 06:55

Számvetést készítettek a kertvárosi fiókkönyvtárban, készülnek a tavaszra

Tavaly összesen 877 dokumentumot kölcsönöztek ki a városrész könyvtárában.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Bár évek óta hol ilyen, hol pedig olyan korlátozások befolyásolják a szolnoki Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár működését, a tapasztalatok azt mutatják, aktív élet zajlik az intézmény falain belül és azon kívül. Mindezt adatok is alátámasztják, ahogy a könyvtár munkatársai beszámoltak, számok is bizonyítják, hogy az olvasók szívesen és rendszeresen járnak oda nemcsak olvasnivalóért, hanem feltöltődésért is. Egy rövid számadás szerint tavaly összesen 877 dokumentumot kölcsönöztek ki náluk. A városrész könyvtárának hatvannyolc aktív olvasója van, köztük vannak tizennégy év alattiak is. 2022-ben tizennégy új beiratkozójuk is volt, s idén is várják azokat, akik csatlakoznának. 

– Hálásak vagyunk nektek a bizalomért! Minden olvasónk a szívünk csücske, a könyvszeretet pedig az a kapocs, ami örömöt és barátságokat hoz az életünkbe. Nekünk a könyvet lapozó boldog gyerekarcok adják az erőt, hogy tavasszal újult erővel nekilendüljünk és csupa-csupa jó regénnyel, szakácskönyvvel, mesekönyvvel várjunk majd benneteket – írták a fiókkönyvtár munkatársai az intézmény közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában