Szolnok / Besenyszög

2023.02.18. 12:00

Új helyen, de ismét kinyitott a Pihenősziget

Szolnokra költözött a Pihenősziget, pályázati forrásból még további négy hétvégén át lehetnek nyitva, biztosítva a sérült gyermekek felügyeletét és fejlesztését.

P. Pusztai Nóra

Ismét várták a sérült gyermekeket, immár Szolnokon

Forrás: Pihenősziget Facebook-oldala

Besenyszögről Szolnokra költözött a Pihenősziget. A már-már varázslatos helyet Kiss Ágnes álmodta meg, egy éven át működött a Millér-parti kisvárosban. Gyógypedagógusok, gyógypedagógia asszisztensek, konduktor vigyáznak a fiatalokra, péntektől vasárnapig vállalják a sérült gyermekek felügyeletét és fejlesztését, így családjaik is kikapcsolódhatnak erre a rövid időre.

Vártuk már, hogy újra lássuk a gyerekeket, újra együtt legyen a csapat 

– válaszolta megkeresésünkre Kiss Ágnes, a Pihenősziget megálmodója.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kezdeményezést Besenyszög polgármestere karolta fel, lehetőséget és helyet biztosított, így 2021 őszén meg is nyithatott a Szolnok környéki kisvárosban a Pihenősziget, meghirdetett időpontokban húsz hétvégén várták a „kacifántos” gyermekeket.

– Még karácsony előtt kaptam a hírt, hogy a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által kiírt pályázaton kétmillió forintot nyertünk, ez hatalmas segítség, az összegből öt hétvégén át tarthatunk nyitva – tudatta.

Február 11-12-én tehát ismét várták a sérült gyermekek,immár Szolnokon.

– Nagy vágyam volt, hogy a vármegyeszékhelyen legyen a Pihenősziget, abban a városban, ahol élünk. A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ által működtetett fogyatékos személyek nappali ellátása újabb telephellyel bővült a tavaly, ahol a súlyos, halmozottan fogyatékos személyek ellátásáról gondoskodnak hétköznap és ahová még várják a jelentkezőket. Ebben a csodálatos épületben kaptunk két nagy, világos termet, étkezőt, konyhát és akadálymentesített fürdőszobát. Egyébként az egész épület akadálymentesítve van és minden kacifántos, sérült gyermeknek az igényeit kielégíti – fogalmazott örömmel a hangjában. 

Az első hétvége tapasztalatai pozitívak, az itt töltött néhány napot a gyermekek is élvezték.

– Heten jelentkeztek, együtt fedeztük fel az épületet és a jó időnek köszönhetően kihasználtuk az udvart is – mesélte.

A pályázati forrásnak köszönhetően még négy hétvégét jelöltek meg húsvétig, és bíznak abban, hogy minisztériumi támogatásból még továbbiakat hirdethetnek.

Az egész épület akadálymentesítve van
Forrás: Pihenősziget Facebook-oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában