Fejlesztés

2023.03.01. 15:30

A vonzerőt növelnék a szolgálati lakásokkal Újszászon

Szolgálati lakássá alakítják Újszászon az Egység úti leromlott állapotú önkormányzati ingatlan. Emellett két másik házat is felújítanak. A városvezetés bízik abban, hogy ennek köszönhetően újabb szakembereket tudnak a településre csábítani.

Rimóczi Ágnes

Az év első felében zajlanak a munkálatok az Egység úti ingatlannál

Fotó: Mészáros János

– Településünk szakember-ellátottságának fontos feltétele, hogy önkormányzati szolgálati lakások megfelelő minőségben és mennyiségben álljanak rendelkezésre – emelte ki elsőként a témával kapcsolatban Dobozi Róbert. A városvezető rámutatott, hogy az utóbbi négy évben orvostanhallgatót, védőnőt, körzeti megbízottat, megbízott őrsparancsnokot, matematika tanárt sikerült a település intézményeibe csábítani önkormányzati lakhatási lehetőség felajánlásával. – Ezzel sikerült enyhíteni a mindenütt tapasztalható szakemberhiányt. E gondolatok mentén folytatjuk a munkát – hangsúlyozta Dobozi Róbert.

Ennek keretében egy sikeres pályázatnak köszönhetően újítják fel az Egység út 21. szám alatti, meglehetősen romos önkormányzati ingatlant közel harmincnégymillió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával. 

– Az ingatlan nagyon jó helyen van, kétszobás, így megfelelő lesz szolgálati lakásnak. A tervek szerint a felújítás az év első felében megvalósul – részletezte a városvezető, aki hozzátette: két másik ingatlant is felújítanak. – A Kiss Ernő és a Munkás úton is van egy-egy szintén leromlott állapotú szociális bérlakásunk, ezeket is rendbe tesszük a közeljövőben. Ezen beruházásokat szintén pályázati támogatások segítségével finanszírozzuk majd – számolt be Dobozi Róbert.

A polgármester arról is szólt, hogy az utóbbi időben egyre több lakhatási problémával keresik meg lakosok, adott esetben erre is megoldás lehet az ingatlanok felújítása. Fő cél azonban, hogy magasan képzett, a településen kiemelt közfeladatot ellátó szakember lakhatására hasznosítsák majd a megújuló ingatlanokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában