Beruházás

2023.03.01. 10:30

Átadták a Gerje partján húzódó járdaszakaszt Kőröstetétlenen

Már használhatja a lakosság azt a kétszáz méteres járdaszakaszt, melyet kedden ünnepélyes keretek között adtak át.

Hartai Gergely

Matkovics Tibor kivitelező, Földi László országgyűlési képviselő és Pásztor Roland polgármester az ünnepélyes átadón

Fotó: Hartai Gergely

Kedden délelőtt adták át a falu új járdaszakaszát, mely a Dózsa György utcát és a Jászkarajenői utat köti össze. Az ünnepélyes eseményen Pásztor Roland polgármester elmondta: a Magyar Falu Program pályázatának köszönhetően, mintegy ötmillió forintból építették meg a Gerje mellett húzódó kétszáz méteres, térköves sétányt.

– Régóta terveztük már ez a fejlesztést, hiszen sokszor használják ezt a vonalat a lakók. A Gerje parton járva most már tisztább, kulturáltabb körülmények között lehet eljutni a faluközpontba – tette hozzá a község első embere.

A rendezvény vendégeként a térség országgyűlési képviselője is felszólalt. Földi László kiemelte, a nyolcszáz lelkes település számára rendkívül fontos a mostani beruházás.

Kőröstetétlent az elmúlt időszakban a fejlesztések jellemezték, nagy öröm számomra, hogy Pásztor Roland polgármester továbbviszi elődjének munkáját. A Magyar Falu Programot ebben az évben is meghirdeti a kormány, ám idén várhatóan szűkebbek lesznek a pályázati lehetőségek a nehéz gazdasági helyzet miatt 

– fogalmazott zárszavában a honatya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában