Beruházás

2023.03.05. 12:30

Jó ütemben halad a kikötőfejlesztés Mezőtúron

Az elkészült sólyázó nagyban segíti majd a csónakok, kis- és közepes méretű hajók vízre engedését.

R. Á.

A cél egy turistavonzó terület kialakítása

Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

A Hortobágy-Berettyó-főcsatorna újjászületését tervezik Mezőtúron. Ahogy arról korábban hírportálunkon is írtunk, az elképzelés szerint egy rendezett, a látogatók számára tetszetős területet hoznak létre. 

A beruházáshoz kapcsolódik a kikötőfejlesztés, melyről a közelmúltban számolt be a település polgármestere. Szűcs Dániel közösségi oldalán tette közzé, hogy a munka jó ütemben halad. A részletekkel kapcsolatban kiderült, hogy még február közepén, az alacsony vízállást kihasználva a szakemberek megépítették a sólyázót. Ez a jövőben nagyban segíti majd a csónakok, kis- és közepes méretű hajók vízre engedését.

– A partvonal megerősítését szolgáló szádfal az előző év végén készült el. A projekt részeként a későbbiekben a Hortobágy-Berettyó partján található térköves sétányt közel ötven méterrel meghosszabbítják, valamint a biztonságos le-és felközlekedést segítő, egészen a töltéskoronáig tartó betonozott utat alakítanak ki – sorolta a városvezető.

A kikötőben motorcsónakok, kajakok, kenuk, vagy akár kisebb sétahajók köthetnek majd ki, tekintettel arra, hogy a közúti hídig hajózható a Berettyó. A Hortobágy-Berettyó projekt tervei között szerepel a későbbiekben egy elektromos hajtású kis sétahajó is, aminek segítségével szakemberek mutatják be a vizet, a természetet, a madarakat, halakat, az élővilágot. Ezen kívül a Körösről fel lehetne hajózni úgynevezett nyaralóhajókkal is, így egy kikötőpont lehet a kirándulóknak, akik rövidebb, hosszabb séta után a helyi gasztronómia lehetőségeit is felfedezhetik. 

– A mostani kikötő fejlesztéssel és a későbbi nagy Hortobágy-Berettyó projekt megvalósításával nagyot léphetünk a turisztikai fejlesztések területén – hangsúlyozta végül Szűcs Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában