Vonatközlekedés

2023.03.10. 17:00

Kerékpárra fel! Újra jár a Tisza-tó expressz

Március 11-én újraindul a Tisza-tó expressz.

R. Á.

Egyszerűbben szállíthatjuk kerékpárjainkat a Tisza-tóra induló járatokon

Forrás: MÁV

A fővárost a Tisza-tóval összekötő expresszvonat közvetlen járatként közlekedik a Keleti pályaudvarról, Tiszafüredet érintve Balmazújvárosig. Ahogy az a MÁV tájékoztatásából kiderül, március 11-től május 21-ig, valamint szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon, május 22-étől nyár végéig pedig naponta lehet a járattal utazni.

A szerelvény közel ötven – igény esetén bővíthető – kerékpárhellyel szolgálja az utasokat. A Tisza-tóhoz történő vasúti utazáshoz ajánlott a Tisza-tavi kerékpárjegy igénybe vétele, mellyel bármely magyarországi vasútállomásról egységes és kedvező áron szállítható a kerékpár a Tisza-tóhoz vezető három vasútvonal bármely állomásáig és vissza 

– írták a MÁV illetékesei. 

Hangsúlyozták, hogy a Cívis InterRégió vonatok révén átszállással többek között Szolnokról és Debrecenből vált egyszerűbbé a Tisza-tó elérése, hiszen a fővonalon immár korszerű, alacsonypadlós, kerékpáros férőhelyekkel rendelkező FLIRT motorvonatokkal lehet utazni. Hírportálunkkal azt is közölték, hogy 2022-ben a Tisza-tavi kerékpáros utazások száma huszonegyezer volt, összesen 7710 darab Tisza-tavi kerékpárjegyet értékesített a MÁV-START.

A kerékpáros turizmus, valamint a bringások ingázásának elősegítése régóta a vasúttársaság prioritásai között szerepel 

– hangsúlyozták a témával kapcsolatban a MÁV illetékesei.

Ha buszozunk, akkor is vihetjük a bringát

Idén a Volánbusz tavalyhoz hasonlóan a nyári időszámítás ideje alatt tervezi a kerékpárszállítási szolgáltatásának biztosítását. Ennek megfelelően március 26-tól október 28-ig a tavalyi évvel megegyezően a Budapest és a Mátra, illetve a Tisza-tó térsége között közlekedő autóbuszok mellett a Budapest és Salgótarján, Eger, Kazincbarcika, valamint Miskolc között közlekedő egyes járatokon biztosított a kerékpárok szállítása a megadott megállóhelyek között. A kerékpárjegy ára továbbra is 990 forint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában