Esemény

2023.03.05. 19:07

Kerékpártúra nyitotta a szezont a Tisza-tónál

Hagyomány, hogy minden évben kerékpáros túrával nyitják a turisztikai szezont a Tisza-tónál. Idén március 4-én, szombaton egy maroknyi, de elszánt csapat vállalkozott a kerekezésre a hűvös, ködös időben Tiszafüred és Abádszalók között.

Ujvári László

Már élvezheti a jó időt aki a Tisza-tóhoz látogat

Fotó: Ujvári László

A Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban gyülekezett a körülbelül 20 fős társaság, hogy egy félnapos túrával nyissa meg a 2023-as turisztikai szezont. Mielőtt nekivágtak volna a vállalt útnak, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket. Mint elhangzott, a túrát a Tisza-tó 50 elnevezésű jubileumi programsorozat keretében rendezik meg, mellyel az idén ötven éves tározót ünneplik. A mezőnyt Tiszaderzsen és Abádszalókon harapnivalóval és frissítővel várták a helyiek, utóbbi volt a túra fordulópontja. 

A visszaúton már kellemes, tavaszias idő fogadta a kilométereket szelő kerékpárosokat, akik délután két óra körül értek vissza Füredre.

Mint F. Kovács Sándor hírportálunk kérdésére elmondta, ilyenkor még hűvösnek tűnik az idő, de sokan vannak, akik télen és kora tavasszal is nyeregbe pattannak a Tisza-tó körül, ezt bizonyítja az az örömteli tapasztalat is, hogy a centrumban már a hétvégén megjelentek az első kerékpárt bérlők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában