Galériával

2023.03.25. 14:07

Megmérettek a Jászkunság legjobb rejtvényfejtői

Az idei évben is megrendezték térségünk közkedvelt agytornáját Szolnokon. Ezúttal mintegy harmincan mérték össze tudásukat.

Hartai Gergely

Mintegy harmincan mérték össze tudásukat

Fotó: Kiss János

Rejtvényfejtő bajnokságnak adott otthont szombaton délelőtt a Szandaszőlősi Művelődési Ház. A rendezvényen megtudhattuk, hogy immár tizedik alkalommal rendezte meg népszerű megmérettetését a kulturális intézmény kezdő-, haladó- és mesterjelölt kategóriában.

Bulbuk Kornélia, a program szervezője lapunk érdeklődésére elmondta, a mostani versenyre mintegy harminc versenyzőt vártak, a résztvevők Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből jelentkeztek.

Kifejezetten amatőr versenyről beszélünk, melyet szintfelmérőnek tekintenek a jelenlévők, mivel a szabályok ugyanazok, mint a pontszerző versenyeknél. A versenyszabályok szerint a megfejtési idő 120 perc, és 90 perc után 10 percenként kell bemondani az időt. A rejtvényábrák kitöltéséhez célszerű ceruzát használni. Az átjavított betű is betűhibának számít, ezért a tollal való fejtés nem ajánlott

 – részletezte a közművelődési szakember.

A sikeres feladványok megfejtése után nem pontokat, hanem apróbb tárgynyereményeket kaptak a versenyzők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában