Alkotópályázat

2023.03.11. 10:01

Tanítóikat rajzolták le a karcagi diákok

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézménye Veres Henrietta Katalin emlékére írt ki alkotópályázatot.

D. E.

A nyertes pályázók a zsűrivel

Forrás: Beküldött fotó

Egykori pedagógusuk emlékére írt ki alkotópályázatot a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézménye.

Veres Henrietta Katalin, vagy ahogy mindenki hívta, Jettike az általános tanítói diploma mellett vizuális kultúra műveltségterületi végzettséget is szerzett. A kiskulcsosi iskolában volt gyakornok, majd ott tanított. A diákönkormányzat vezetőjeként tartalmas szabadidős tevékenységekbe vonta be az iskola szereplőin kívül a városi szervezeteket és óvodákat is. A tagintézményben ő szervezett először városi meseillusztrációs rajzversenyt, melyre nagyon büszke volt. A kiváló pedagógus 2021. november 4-én tragikus hirtelenséggel hunyt el. Az ő emlékére írtak ki alkotópályázatot a város alsós diákjai számára „Rajzold le legkedvesebb tanító nénid/bácsid!” címmel. A pályázatra hetvennégy alkotás érkezett, melyeket az iskola nyugalmazott tanítói zsűriztek.

Az eredményhirdetésen Török Csilla intézményvezető-helyettes emlékezett meg egykori kollégájukról. Az ünnepségen jelen volt a pedagógus édesanyja, Veres Sándorné is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában