Foglalkoztatási paktum

2023.03.27. 12:30

Több módon is támogatják az álláskeresőket a Jászkunságban

Bértámogatásokkal, szakmai programokkal segítik az álláskeresőket Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Hétfőn a vármegyeháza dísztermében huszonegyen írták alá a foglalkoztatási paktumot.

P. Pusztai Nóra

A vármegyeháza dísztermében írták alá a megállapodást

Fotó: P. Pusztai Nóra

A vármegye foglalkoztatási helyzetének javítását még évekkel ezelőtt tűzték ki célul. A partnerségi megállapodást huszonegy önkormányzat és civil szervezet képviselője írta alá hétfőn a vármegyeháza dísztermében. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke a köszöntőjében elmondta, a projekt fontos állomásához érkezett. A pályázat közel 3 milliárd 892 millió forint támogatást nyert, így folytatódhat a 2016 őszén megkezdett munka.

– A TOP Plusz forrásból megvalósuló paktum értékteremtő programokkal, szakmai segítségnyújtással, minél többféle támogatással segíti a vármegye munkaerőpiaci szereplőinek fejlődését – fogalmazott.

Kerekes Éva partnerségi koordinátor ismertette a részleteket is. Kiemelte: vármegyei szinten fontosnak tartják a munkaerőkereslet és kínálat összehangolását. A megfogalmazott jövőkép, hogy minden munkaképes korú értékteremtő vagy társadalmilag hasznos munkát végezzen. 

A négy fő célcsoportot is megnevezték: a 30 év feletti vármegyén belüli ingázók, 50 évnél idősebb 12 hónapnál nem régebben regisztrált álláskeresők, a 30 év feletti egy vagy több gyermeket nevelők és az inaktívak, akik komoly tartalékként jelennek meg a munkaerőpiacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában