Esemény

2023.03.01. 13:30

Újdonságokkal készülnek a vasútmodell kiállításra Szolnokon

Idén nagyobb hangsúlyt kap a vasúttörténet, a kiállításon ugyanis az elmúlt 175 év értékeit közvetítik majd.

Kovács Berta

Kondor Balázs (balra), mellette Molnár Lajos Milán és Pálinkás Csaba

Fotó: Kovács Berta

Az ország egyik legnagyobb terepasztalát, modelleket és korábban nem látott érdekességeket mutatnak be március 17-19. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az intézmény három év kihagyás után rendezi meg ismét a Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítást.

A szerdai sajtótájékoztatón Molnár Lajos Milán ügyvezető igazgató, Pálinkás Csaba szervező, valamint Kondor Balázs gyűjtő, a MÁV Zrt. területi forgalmi osztályvezetője harangozta be a nagyszabású rendezvény idei újdonságait különlegességeit. 

Elhangzott, idén nagyobb hangsúlyt kap a vasúttörténet, az elmúlt 175 év értékeit közvetítik, és olyan új, de a témához kapcsolódó elemek is megjelennek a kiállításon, melyek elsőre szokatlannak tűnhetnek. Több száz méternyi és több méretarányban készült terepasztal, köztük egy „retro Balaton vasút” és lego összeállítás is várja az érdeklődőket. A régiek mellett új kiállítóként a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútbarát és Vasútmodellező Egyesület is bemutatkozik a IX. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában