Fejlesztés

2023.04.08. 06:55

Elektromos kisbusz segíti az idősellátást Martfűn, saját napelemmel töltik

Huszonkétmillió forintból elektromos mikrobuszt szereztek be Martfűn, napelemek biztosítják a működéséhez szükséges energiát.

P. Pusztai Nóra

A kisbuszt már használatba is vették

Forrás: Martfu.hu

Elektromos kisbuszt vásárolt az önkormányzat. Ahogy a város honlapján írják, a gépjármű huszonkétmillió forintba került, amelynek az időközben drasztikusan megnövekedett árak miatt, végül a harmadát fedte le az elnyert támogatás. A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ munkatársainak hétköznapjait nyolc új kerékpár is segíti.

– Az önkormányzat és intézményei korábbi energetikai beruházásai, a meglévő napelemes rendszerek megújuló energiaforrásként biztosítják az elektromos mikrobusz működtetéséhez szükséges villamos energiát – közölték.

A kisbuszt már használatba is vették, hatékonyan szolgálhatja az időseket, de például a martfűi Egészségügyi Központban levett vért is ezzel szállítják Szolnokra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában