Galériával

2023.04.29. 19:00

Finom illatok, fergeteges hangulat – családi majálist tartottak Besenyszögön

Főzőversennyel, focival, ingyen étellel és tombolával, valamint színes programokkal várták a besenyszögi családokat a sportpályán szombaton.

Molnár-Révész Erika

Jó hangulatban telt az idei rendezvény

Fotó: Kiss János

Míg kisebbek az ugrálóvárakban múlatták időt, a nagyobbak közül többen fakanalat ragadtak. Hatalmas bográcsokban rotyogtak az ételek a besenyszögi sportpályán tartott családi majálison, szombaton. A főzőversenyre idén hat csapat nevezett, családok, baráti társaságok tagjai. 

– Körömpörköltöt készítek, a titka a sok-sok hagyma, hogy jó szaftos legyen, és a jó minőségű hús, melyből hat kilogrammot használtam fel –mondta kevergetés közben Mihály László, aki barátainak főzött, tizenkét főre.

Nem messze két hatalmas bográcsban babgulyás készült, mintegy 200 majálisozónak elegendő.

– Füstölt combot is rakok bele, sok babot, hagymát, paprikát, paradicsomot. Szerintem egy óra múlva kész is lesz – mondta a társaság főszakácsa, Korozsné Györe Gizella.

A pályán közben folyamatosan zajlottak a mérkőzések, a focimeccsek délutánig tartottak. A rendezvényre érkező gyermekek ingyenes tombolajegyet kaptak, melynek díjait helyi vállalkozók és magánszemélyek adták össze. Éhesen senki nem marad, hiszen minden résztvevőt megvendégeltek az eseményen, ami egészen késő estig tart színpadi produkciókkal, íjászattal, lovaskocsizással és lovaglási lehetőséggel. A gyerekek meglepetésére még egy igazi tűzoltóautó is begördült a helyszínre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában