Törökszentmiklós

2023.04.03. 16:30

Herczeg Zsolt szerint a Fidesz-KDNP továbbra is a béke pártján áll

Háborúpárti, hiszen külföldi érdekeket szolgál a baloldal, ezért nem támogatta a Fidesz-KNDP által a múlt héten benyújtott békepárti nyilatkozatot – erről Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő beszélt hétfőn, Törökszentmiklóson.

Molnár-Révész Erika

Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő

Fotó: Nagy Balázs

Múlt hét pénteken az országgyűlés elfogadta azt a békepárti nyilatkozatot, melyet a Fidesz-KDNP frakció terjesztett az Országgyűlés elé. Sajnálatos módon a baloldal – Gyurcsány Ferenccel az élen – nem támogatta a javaslatot, és a baloldali képviselők nem fogadták el a nyilatkozatot – kezdte a témában tartott sajtótájékoztatót Törökszentmiklóson Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Ez rendkívül sajnálatos, hiszen ismét bebizonyították azt, hogy nem a magyar emberek oldalán állnak, nem számít nekik a béke.

– Mi azt mondjuk, hogy minden nap emberek halnak meg a fronton, és minden nap szaporodik az özvegyek, árvák, az olyan édesanyák száma, akik elveszítik fiaikat a háborúban. Magyarország a kezdetektől fogva a béke pártján áll, mindig is hangsúlyoztuk, elítéljük az orosz agressziót, elismerjük Ukrajna önvédelemhez való jogát, ugyanakkor a megoldás véleményünk szerint egy lehet, a háborút azonnal be kell fejezni, tűzszünetet kell hirdetni, és ezt követően a béketárgyalásokat meg kell kezdni – hangsúlyozta a képviselő. 

Hozzátette, Magyarország a kezdetektől fogva nem szállít emberi élet kioltására alkalmas eszközt, fegyvereket Ukrajnának, a kormány arra törekszik, hogy az ország kimaradjon a háborúból, és abba semmilyen módon ne sodródjon bele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában