Magyar Ezüst Érdemkereszt

2023.04.26. 15:48

Rangos elismerést vehetett át az egykori szolnoki háziorvos, dr. Gál Imre

Dr. Gál Imre 1987-től egészen 2021-es nyugdíjba vonulásáig részt vett Szolnok Vármegyei Jogú Város egészségügyi alapellátásának biztosításában.

Mészáros János

Az elismerést Szalay Ferenc polgármester nyújtotta át dr. Gál Imrének, akit felesége is elkísért

Fotó: Mészáros János

Dr. Gál Imre felnőtt háziorvos több évtizedes kiemelkedő, elkötelezett gyógyító-megelőző munkáját a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetéssel ismerték el. A rangos díjat szerdán Szalay Ferenc polgármester adta át a városházán. 

A Széchenyi lakótelepen élő háziorvos 1981-ben kezdett el a vármegyeszékhelyen dolgozni. Az általa ellátott körzet földrajzi elhelyezkedése igen sajátos adottságokkal rendelkezett. A rendelő a Széchenyi városrészben található, ahol jellemzően lakótelepi panellakások vannak, emellett külterületi városrészek, tanyák is tartoztak a körzetéhez, melynek területileg a legnagyobb átmérője a 16 kilométert is elérte. Munkájára mindenkor a betegközpontúság, segítőkészség volt jellemző, tudásával, türelmével és elhivatottságával példát mutatott a fiatalabb orvosgenerációnak is. 

Dr. Gál Imre tudásával, türelmével és elhivatottságával példát mutatott a fiatalabb orvosgenerációnak
Fotó: Mészáros János

1987-től egészen 2021-es nyugdíjba vonulásáig felnőtt háziorvosként vett részt Szolnok Vármegyei Jogú Város egészségügyi alapellátásának biztosításában. A díjátvételre felesége is elkísérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában