Támogatják Fülöp Pétert

2023.04.24. 10:00

Süteményvásárt szerveznek a röplabdás fiú felépüléséért Szolnokon

Gyógykezelésre gyűjtenek április 28-án, pénteken a Széchenyi városrészben. Ezúttal a súlyos balesetet szenvedett Fülöp Péter utánpótlás válogatott röplabdás rehabilitálásához járulhatnak hozzá az édesszájú vendégek.

P. Pusztai Nóra

Fülöp Péter lényegében négy végtag bénult volt, a keze lassan, de biztosan beindult, kis idő múlva már érzett a lábára is

Forrás: Beküldött fotó

Egyél jót, tegyél jót! felhívással szervez jótékonysági süteményvásárt az Együtt Fülöp Péterért Alapítvány. Április 28-án pénteken délután vásárolhatnak a finomságok közül az adományozni vágyók.

– Peti 2018 augusztusában szenvedett súlyos balesetet, melynek következtében eltört a negyedik és ötödik nyakcsigolyája, a hatodik pedig megrepedt. Intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre, tíz napig volt mesterséges kómában. Innen az idegsebészetre szállították, majd az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe, ahol hat hónapot volt – foglalta össze Lengyel Bence, az alapítvány elnöke.

Az utánpótlás válogatott röplabdázó lényegében négy végtag bénult volt, a keze lassan, de biztosan beindult, kis idő múlva már érzett a lábára is.

– A fejlődése Xantus Rita gyógytornásznál kezdődött Csepelen, ezalatt a pár év alatt már eljutottunk oda, hogy két mankóval lassan, de biztosan jár. A család erőn felül dolgozik, és minden plusz munkát elvállal a mentőszolgálatnál, mint mentőtisztek, hogy előteremtse mindazt, ami Peti számára szükséges – emelte ki.

A gyógytorna megterheli a családi kasszát, a pénteki Széchenyi Piros iskola melletti kávézónál tartott jótékonysági süteményvásárból befolyt összeget a foglalkozásokra költik majd.

– A főbb tevékenységek, amelyekre a család gyűjt a gyógytorna, lovasterápia, vízi foglalkozások, elektroterápia, masszázs, vitaminok, gyógyszerek, de folyamatosan keressük a lehetőségeket, amik az állapotán tovább lendítenek – tette hozzá az alapítványi elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában