Indulatok

2023.04.12. 06:55

Tetőfokán a felháborodás, a kegyetlen kutyakínzó megbüntetését követelik Jászapátin – videóval

Akár öt évig terjedő szabadszágvesztés is várhat arra, aki a minap részben megnyúzott egy kiskutyát Jászapátiban. Hogy a konkrét esetben mekkora lenne a pontos büntetés, azt a bíróságnak kell majd mérlegelnie. A közfelháborodást viszont biztosan növeli, hogy a Facebookon napvilágot látott egy megdöbbentő videó is az orvosi rendelőben kezelet bántalmazott állatról, amely a kezeléseknek köszönhetően remélhetően felépül majd.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Ezt a kiskutyát minden bizonnyal élve megnyúzhatták a Csajági utcában. Jó lenne, ha végre történne valami, mert Jászapátin és a környéken katasztrófális a helyzet – írta a jászapáti Facebook-csoport egyik tagja, aki vasárnap megosztotta a megrendítő fényképeket a kutyusról. 

A hírportálunkon megjelent cikkhez is többen hozzászóltak, jellemzően nagyon súlyos büntetést követelve a tettesnek. Jászapátin is nagy visszhangot és felháborodást keltett az eset.

De vajon mekkora büntetést lehet kiszabni az efféle ügyekben?

– A hatályos Büntető Törvénykönyv az állatkínzás vétségét 2 évig terjedő szabadságvesztéssel, míg a szigorúbb megítélésű állatkínzás bűntettét 3 évig, illetve a súlyosabb, minősített esetekben 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni – mondta el megkeresésünkre dr. Nagyné dr. Günther Ágnes, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fellebbviteli főügyészségi osztályvezető ügyésze, sajtószóvivője. 

Azt, hogy a bíróság konkrét ügyekben milyen mértékű büntetést szab ki, azt az esetek körülményei határozzák meg

– tájékoztatott.

Mint megírtuk, sokkoló fotókat posztolt az egyik jászapáti facebookos csoport tagja a Csajági utcában talált kis tacskóról. A közösségi oldalon sokan találgatják, hogy mi történt az ártatlan kutyussal. Megnyúzták? Felnyársalták? Megtámadta egy másik kutya vagy rókacsapda okozta a sérülését? 

A kérdésre az állatorvos nem tudott egyértelmű választ adni, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy élve megnyúzhatták az ebet. 

– Gyanús az egész, mert nagyon szabályosak a vágások, nagy valószínűséggel ember bánhatott el a kutyussal– mondta el a Szoljon.hu-nak Wegera György, a Wegera a kommunikátor: Kutya-segélyszolgálat Alapítvány elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában