Te Szedd!

2023.04.23. 19:55

Szolnok egyik „legaktívabb” városrészében is zsákokat ragadtak az önkéntesek – galériával

Az akció keretében kesztyűt és zsákokat biztosítottak az önkéntesek számára.

Köllő Judit

Felnőttek és gyermekek is gyűjtötték a hulladékot a Tallinn városrészen

Fotó: Nagy Balázs

Harmadik alkalommal csatlakoztak a Te Szedd! akcióhoz a Tallinn-Alcsi városrész lelkes önkéntesei. Az országos környezetszépítő kezdeményezés kapcsán vasárnap délután egy kisebb csapat helybéli gyűlt össze a városrész buszfordulójánál.

Az akció keretében kesztyűt és zsákokat biztosítottak az önkéntesek számára, akik a Vosztok lakótelepen és a kertvárosi részeken is fáradhatatlanul gyűjtötték a hulladékot.

– Főként utcákon, a házak körül gyűjtjük össze a szétdobált szemetet – fejtette ki hírportálunknak Ádám Csaba, az utóbbi években számos közösségépítő eseménnyel előrukkoló Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesület elnöke. 

– Mindenkit arra ösztönöztünk, hogy húzzon kesztyűt és ragadjon zsákot annak érdekében, hogy minél tisztább környezetben élhessünk! A most összegyűjtött szemetet egyébként előbb összegyűjtjük egy helyre, majd később, hétfőn leadjuk a kijelölt helyszínen, ahol feldolgozzák majd a hulladékot – tette hozzá a szervező, aki az elmúlt három év távlatából úgy látja, hogy egyre többen érdeklődnek a környezetvédelem iránt, és szívesen csatlakoznak a hasonló megmozdulásokhoz.

A Te Szedd! akció természetesen nem csak a vármegyeszékhelyen zajlik ezekben a napokban. Zagyvarékason például egy kisteherautó platóját sikerült megrakni a szombaton összeszedett hulladékkal, Tiszajenőn pedig a helyi polgárőrök koordinálásával gyűlt össze hetven zsák szemét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában