Galériával és videóval

2023.05.28. 18:54

Cukorágyúval, vidámparkkal és sok kalanddal lepték meg a gyerekeket Jászfényszarun

Mesebeli játékbirodalommá varázsolták a művelődési ház előtti parkot.

Illés Anita

Nagyszabású gyermeknapi fesztivált rendeztek szombaton Jászfényszarun

Fotó: Pesti József

Sportversenyek, vidámpark, játéktér, kiállítások, kalandpróba és felhőtlen szórakozás várta a családokat május 27-én Jászfényszarun. A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár az önkormányzat támogatásával, valamint mintegy 200 lelkes segítő közreműködésével immár hatodik alkalommal szervezte meg a gyermeknapi fesztivált a művelődési házban és annak parkjában. 

– A programokat úgy állítottuk össze, hogy az egészen kicsi gyermekek, az óvodások és az általános iskolások is megtalálják a számukra megfelelő szórakozási lehetőséget. A gyermekeket aktívan megmozgató nap sikere érdekében ebben az évben is összefogtunk az oktatási, nevelési intézményekkel, civilekkel, valamint az önkéntes szülőkkel és diákokkal – mondta Bordásné Kovács Katalin, a művelődési ház igazgatója. 

Szombaton gyerekzsivajtól volt hangos a mesebeli játékbirodalommá varázsolt park, ahol a lurkók önfeledten játszhattak. A vidám színpadi programok mellett a sportudvarban labdarúgó freestyle show, airsoft lövészet, íjászat, légpuska lövészet várta az érdeklődőket. 

Az általános iskolások különböző versenyeken mérhették össze tudásukat. Nagy népszerűségnek örvendett a királylabda és a kapitánykiütő kupa, valamint a célbarúgó és büntetőrúgó verseny is.

Az ajándék vidámparkban rengeteg élménnyel gazdagodtak az apróságok, akik örömmel vették birtokukba a lánckörhintát, az óriáscsúszdát, a gumiköteles ugrálót és az akadálypályás ugrálóvárat. A gyerekek legnagyobb örömére a nap folyamán többször eldördült a cukorágyú, kicsik és nagyok lelkesen szedték össze a kilőtt színes, cukorkákat. A játéktérben egyebek mellett logikai kirakó, játszóház, artistaképző akadály, ügyességi pálya szórakoztatta az oda látogatókat. 

A Lumina Cornu Szerepjáték Klub sárkánymentő kalandpróbája szintén megannyi élményt adott a gyerkőcöknek. A nagyszabású rendezvényt amatőr vasútmodell és car-system kiállítás, mini tank kiállítás és bemutató, bábelőadás, extrém kerékpáros show is színesítette. A szervezők természetesen a tinikről sem feledkeztek meg, este Nemazalány koncert és DJ Martin bulija zárta a fesztivált.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában