Szoljon podcast

2023.05.06. 15:29

Elkezdődhet a munka a Várkonyi téri közösségi kertben Szolnokon

Gazdákra talált a Várkonyi téri közösségi kert. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. szerződést kötött a leendő gondozókkal.

Rimóczi Ágnes

Lits László és Cserne Flóra

Fotó: Nagy Balázs

Nemsokára elindulhat a kertészkedés a szolnoki Várkonyi téri kis játszótér helyén kialakított közösségi kertben. A leendő gondozókkal aláírta az erre vonatkozó szerződést a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. illetékese.

A kertek ötlete korábban született. A Green Szolnok by NHSZ együttműködés keretében a Babafa program képviselői kerestek meg, hogy valósítsunk meg Szolnokon is közösségi kerteket. Mi boldogan vállaltuk fel, és támogattuk a kezdeményezést

– mondta el elöljáróban Lits László a pénteki aláírási eseményen.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője kiemelte: Szolnokon sikeres a központi játszótérfejlesztési program, nagyon sok játszótér megújult, az elhagyott játszótereket hasznosítására azonban alternatív megoldást kell találni.

– Első lépésben a Várkonyi téri kis játszótéren alakítottuk ki a közösségi kertet, pályázatot hirdettünk, sokan jelentkeztek most négy emberrel, szervezettel írunk alá szerződést – emelte ki az ügyvezető.

A négy leendő gondozó közül Cserne Flórát választották a kertgondnokká, aki elmondta: örömmel vág bele a programba.

– Úgy költöztünk Szolnokra a családommal, hogy szeretnénk kertes házban élni, de addig, amíg ez nem valósul meg, jó lehetőségnek tartom a közösségi kertet – hangsúlyozta a fiatal hölgy.

A Várkonyi téri közösségi kertben kilenc magaságyás található, közülük egy mozgássérültek számára is használható. A területen található egy kis komposztáló, egy szerszámos helyiség, van vízvételi lehetőség, valamint padokat és hulladékgyűjtőket is helyeztek ki. A biztonság érdekében a kertet kamera figyeli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában