Öt év után

2023.05.05. 14:30

Felszámolják a falvai szövetkezetet

Öt év után bezár a Rákóczifalvai Kereskedelmi Szociális Szövetkezet.

Kovács Berta

A dolgozók a település közterületeinek karbantartását végezték

Forrás: Illusztráció

Fotó: Cseh Gábor

Mintegy ötéves működés után ez évben megszűnik a Rákóczifalvai Kereskedelmi Szociális Szövetkezet. Dr. Túróczi Imre polgármester kifejtette, a szövetkezet betöltötte feladatát, az elmúlt években munkalehetőséget, megélhetést biztosított helyi hátrányos helyzetű személyeknek. A dolgozók a település közterületeinek karbantartását végezték.

A képviselő-testület azonban az jelenlegi viszonyok mellett hatékonyabbnak és gazdaságosabbnak látta a szövetkezet megszüntetését. A végelszámolás is megkezdődött.

A szövetkezet a tulajdonban lévő eszközöket Rákóczifalva önkormányzatának adta át. Az öt fizikai dolgozó sem maradt munka nélkül: áthelyezték őket a település ellátását, karbantartását biztosító önkormányzati munkacsoportba, ahol a korábbihoz hasonló tennivalók várnak rájuk.

Mint dr. Túróczi Imre polgármester hangsúlyozta, ezzel a lépéssel a párhuzamos munkavégzés is megszűnik, és egyúttal költségeket is megtakarítanak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában