Fő a biztonság!

2023.05.27. 17:30

Gallyazás: megtisztítják a villamoshálózatok környezetét Kunszentmártonban

Megkezdik a fák gallyazását Kunszentmártonban. Az Opus Titász munkatársai várhatóan június 1-től dolgoznak a tiszazugi város utcáin.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Korábbi években nagy elégedetlenséget kavart a tiszazugi város utcáira ültetett fák tarvágása, az Opus Titász a napokban ismét gallyazásba kezd. Előzetesen felmérték, hol szükséges a villamoshálózatok környezetének megtisztítása.

– A visszametszésre az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség – áll tiszazugi város honlapján közzétett hirdetményben.

Kiemelték azt is, hogy a villamoshálózat közelébe tilos olyan növényt ültetni, aminek várható magassága meghaladja a négy métert. 

A területet az ingatlantulajdonos köteles gondozni. A gallyazást egyébként a szakemberek a jogszabályok és szabvány szerint végzik a következő napokban.

– Mindenkinek érdeke, hogy a lakókörnyezetben a villamosenergia ellátás minősége és folyamatossága biztosított legyen és azt ne zavarják feszültségproblémák, növényzet miatti kimaradások – hívták fel a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában