Flottafiatalítás

2023.05.10. 10:02

Három új autóbusz állt forgalomba a Jászkunságban, ezeken a vonalakon utazhatunk a korszerű Volvókkal

Volvo autóbuszokkal fiatalodott május elején a Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei járműállománya. A három új busz Szolnok térségben korszerűsíti a flottát.

Rimóczi Ágnes

Volvo B6SC-8900 típusú busz

Forrás: volanbusz.hu

A Volánbusz 2018 óta Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 235 darabos állományának már több mint negyven százalékát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. Ahogy arról a Volánbusz Zrt. kommunikációs osztálya hírportálunkat tájékoztatta: eddig 100 új autóbusz érkezett a flottába, mely május elején tovább frissült újabb három dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6E környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel.

– A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú buszok Szolnok vonzáskörzetében álltak forgalomba, a vármegyeszékhelyről Tiszaföldvárra és Fegyvernekre közlekednek. Az érintett vonalakon évente közel százezer utazásról gondoskodik a Volánbusz – részletezték az illetékesek. Megtudtuk továbbá: az új buszok nettó beszerzési értéke mintegy kétszázötvenöt millió forint.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyébe legutóbb negyven darab gázüzemű autóbusz érkezett, a legújabb járművekkel együtt pedig már összesen százhárom új busz fiatalította a flottát. A vármegye helyközi állományának átlagéletkora mindössze 7,7 év. A társaság 2022-ben Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében száztizenhat helyközi autóbuszvonalon háromszáz autóbusz-vezetővel mintegy 10,7 millió utazásról gondoskodik évente.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában