Földi beavatkozás

2023.05.25. 12:51

Ismét gyérítik a szúnyogokat Szolnokon

Földi úton gyérítik a szúnyogokat Szolnok területén május 30-án.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Május 30-án, kedden napnyugta utáni a órákban földi szúnyoggyérítést tartanak Szolnokon. Az önkormányzat illetékeseinek tájékoztatása szerint, ha aznap kedvezőtlen lesz az időjárás, akkor május 31- én, illetve június 1-én pótolják a beavatkozást ugyanebben az időben. A tájékoztatás szerint az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

– A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző jármű közvetlen közelében tartózkodni nem szabad – részletezték a lakosság részére javasolt intézkedéseket az illetékesek. 

Hozzátették: a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. 

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában