Galériával

2023.05.01. 19:30

Jászfényszaru apraja-nagyja együtt ünnepelt május elsején – videóval

Jászfényszarun május elseje nem csak a munka ünnepe, hanem a város napja is, mely idén a harmincéves jubileum jegyében telt. A színes programkavalkád és a családias, vidám hangulat sokakat a szabadtéri eseményre csábított.

Illés Anita

Májfaállítással avatták fel a város új kosaras emelőgépét

Fotó: Pesti József

Hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezték a Pető Ádám Emlékfutamot, mellyel a 2014-ben hosszas betegség után fiatalon elhunyt motoros sportolóra emlékeztek. A futam zárásaként mintegy kétszáz motoros vonult fel a városban.

Ezután Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester köszöntötte a jelenlévőket a Pagodánál, ahol kosaras emelőgép segítségével a GAMESZ munkatársai felállították a település májusfáját. A közösség tavaszköszöntő szimbólumát „30 éves a város” logókkal dekorált színes léggömbökkel és szalagokkal díszítették. Megtudtuk, a kosaras emelőgép még új, a májfaállításhoz vetették be először. 

Eközben már a III. Családi és egyéni kerékpáros teljesítménytúra startjára várva több százan gyűltek össze a városközpontban. A túra remek családi összetartozást erősítő, egészséges és vidám program volt a családok számára. Célja, hogy minél több gyermekben és felnőttben kialakuljon a közös családi programok és a rendszeres mozgás iránti igény, valamint felkészülési lehetőséget biztosított a Szentkúti zarándoklatra. 

Örömmel neveztünk be a családdal a kerékpáros túrára. Második alkalommal veszünk részt, a sportolás mellett a közösségi élmény is motivált 

– mondta el érdeklődésünkre Péter Attila. 

A program évről évre egyre népszerűbb, ezúttal 365 fő állt rajthoz. Kiss Gergő és Takács Ábel először vállalta a kihívást. – Nagyon szeretünk kerékpározni. Mivel versenyen kívül már többször megtettük a kiírt 29 kilométeres távot, ezért úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk magunkat – részletezte Ábel. Hasonló célokkal, szintén első alkalommal pattant nyeregbe Szemán Fanni és Juhász Liliána is. 

Többen mesélték, hogy rengeteg pozitív élményt ad a túra. Rendszeresen kerékpározunk, ezért bízunk a kitartásunkban 

– tették hozzá. 

A kihívások sora ezzel nem ért véget, a legbátrabbak amatőr szkander versenyen is összemérhették erejüket. A nap folyamán bringa freestyle show, gyermekfoglalkoztató, kirakodó vásár és koncert szórakoztatta az érdeklődőket.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában