Zöld program

2023.05.16. 12:00

Korszerű és energiatakarékos izzókhoz juthatnak a jászkisériek

Június 15-ig lehet regisztrálni a LED-csere programba Kiséren.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésének jóvoltából ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Jászkiséren. Célja, hogy az izzócserékkel csökkenjen a családok energiafelhasználása – tájékoztattak a lehetőségről a város közösségi oldalán.

Mint írják, a LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. A programban való részvétel regisztrációhoz kötött, melyre június 15-ig a www.ledcsere.hu oldalon van lehetősége annak, akinek a nevén van villanyszámla és jászkiséri lakcímkártyával rendelkezik.

Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Fontos, hogy az igénylők a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Jászkisért jelöljék be. A jelentkezések ellenőrzése néhány napot igénybe vehet.

A LED fényforrások átvételének időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak email-t a jelentkezők. Az önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy akinek nincs internet hozzáférése vagy nehézséget okoz a regisztráció, azok segítséget kapnak a Teleház, a könyvtár, a családsegítő munkatársaitól és a helyi kisebbségi önkormányzattól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában