Jászkunság

2023.05.09. 15:57

Közepesen nehéz volt a matematikaérettségi, megúszták a diákok a nagy mumust

Kétezerhatszáz diák írta meg a középszintű matematikaérettségit a Jászkunságban. A feladatsor közepesen nehéznek bizonyult.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Dodó Ferenc

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint vármegyénkben 2607 diák érettségizett középszinten matematikából. 

Véleményem szerint nem lóg ki a sorból az idei matematika dolgozat az előző évekhez képest

 – értékelt hírportálunknak Balogh Edit, a Szolnoki Szakképzési Centrum Matematika Szakmai Munkacsoportjának vezetője. 

– A feladatsor első részében igen könnyen gyűjthettek pontokat a végzősök. A második rész olyan szempontból barátságosnak bizonyult, hogy a diákok által mumusnak tartott koordináta geometria csak kis mértékben jelent meg a dolgozatban. Diákbarát, közepes nehézségű feladatsornak nevezném az idei matematikaérettségit – tette hozzá a pedagógus.

– Az írásbeli érettségi vizsgák második napja is problémamentesen, rendkívüli esemény nélkül fejeződött be a Szolnoki Szakképzési Centrum szakképző intézményeiben. Tíz iskolánkban matematikából összesen 724 fő vizsgázott, közülük 38-an az emelt szintű feladatsort oldották meg. A középszintű érettségire 180, míg az emelt szintű feladatsorra 240 perc állt a vizsgázók rendelkezésére – tudtuk meg Pogány Attilától, az intézmény kommunikációs referensétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában