Számlálás

2023.05.02. 15:30

Rekordszámok születtek a szolnoki odútelepek ellenőrzése során

Az egyesület tagjai a három odútelepen 329 tojást és fiókát számoltak össze.

Székács Szidónia

A három odútelepen 329 tojást számoltak össze

Forrás: Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület Facebook-oldala

A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület tartott odúellenőrzést a város több helyszínén a minap. A Kablay Lajos tér, a Széchenyi övárok és mentőállomás, illetve a Millér tölgyes területére kihelyezett odúkat vizsgálták meg az eseményen résztvevők – olvasható az egyesület közösségi oldalán.  

Rekord értékek születtek, idén a Széchenyi lakótelep is belehúzott, beérte a milléri telepet a foglalások száma. Tavaly a számukat erőteljesen befolyásolta a gyermekzsivaly, idén ez elmaradt, ami meg is látszik az eredményeken – tudtuk meg

 – A Kablay téren 5 odút helyeztünk ki támogatóinkkal közösen, itt 5/5 a foglalási arány. Pici zöld folt a belváros közepén, körben panelek és társasházak, gondosan ápolt díszkertekkel. Jól mutatja, hogy mekkora szükség volt az itt élő madaraknak a fészkelési lehetőségekre. A Millér odútelep hozta a szokásos számokat. 

Egy odú alatt gyerekek bunkert építettek, és növényzetet irtottak, sajnos a zavarás hatására a szülő madarak elhagyták az odút, és hat kirepülés előtt álló fióka pusztult el

– számolt be az esetről az egyesület.  

Többek között függő cinege fészekkel, és frissen kirepült őszapó családdal is találkoztak a számláláson résztvevők. A három odútelepen 329 tojást és fiókát számoltak össze.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában