Kaland

2023.05.07. 16:00

Vadregényes útvonalon halad a Zagyva-Hajta gyalogos teljesítménytúra

Az erőpróba idén három távon indul.

Illés Anita

Tavaly több mint ezren vágtak neki a kalandos túrának

Fotó: Pesti József

Kihívásokkal és élményekkel teli kalandra hív a Zagyva-Hajta Gyalogos Teljesítménytúra, melyet május 13-án szombaton immár harminckettedik alkalommal rendeznek meg Jászberényben. Az erőpróba a LEHEL Termálfürdő és Kemping területéről indul három távon: a Zagyva menti séta túra 12, a Zagyva-Bán hegy 16 és a Zagyva-Hajta Teljesítménytúra 28 kilométeres szakaszán. 

A legrövidebb távon nincs szintidő, de 16 óráig be kell érni, a Zagyva-Bán hegy túrán a szintidő 5 óra, míg a leghosszabb, 28 kilométeres távot 8 órán belül teljesíteni kell. A nevezési díj minden távra kétezer forint. 

Az indulók térképet és útvonalleírást kapnak, a túrák útvonalán található ellenőrző pontokból néhány frissítő pontként is szolgál. A szintemelkedés minimális, a túrák dús fűvel benőtt réteken, ártéri erdőkben, homokos és földutakon haladnak. Terephez illő öltözködést és lábbelit javasolnak a szervezők. A túrát teljesítők egyedi kitűzőt és oklevelet kapnak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában