Először rendezték meg

2023.06.30. 10:09

Élvezték a tábort a horgásztanoncok Szolnokon

Első alkalommal szervezett nyári napközis tábort a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, melyen a horgász szakkörök résztvevői bővíthették tovább tudásukat.

Kovács Berta

A Malomzugi Holt-Zagyván gyakorolt a gyerekcsapat

Forrás: Beküldött fotó

A napokban sikeresen lezajlott a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KTVHESZ) első napközis horgásztábora. A táborban a szövetség által rendezett horgász szakkör résztvevői bővíthették tovább ismereteiket.

A szervezet idén tartott először ilyen jellegű programot a gyerekeknek, szem előtt tartva az utánpótlás nevelés fontosságát.

Donkó Péter ügyvezető igazgató elmondta, igyekeztek lehetőségeikhez képest változatos programokat összeállítani. A pecázás, szerelékekkel való ismerkedés mellett jutott idő strandolásra, valamint hajókázásra is a Tiszán.

A tábori foglalkozásokat ifj. Galambos Sándor és Nagy Róbert volt versenyhorgászok, valamint Nyolczas Krisztián gyakorló versenyhorgász tartotta, a gyerekek pedig a Malomzugi Holt-Zagyván kamatoztathatták a megszerzett tudást, azaz tehették próbára halfogó képességüket.

Ifj. Szénási Béla versenyhorgász, a finomszerelékes utánpótláscsapat csapatkapitánya is ellátogatott a táborozókhoz, a gyerekek élvezettel hallgatták előadását, de kézbe vehették versenyeszközeiket, ultrakönnyű rakós horgászbotját is.

A horgásztanoncoknak a halőri szolgálat is élménybeszámolót tartott, majd bemutatták nekik, hogyan zajlik ez a gyakorlatban.

A résztvevőktől kapott pozitív visszajelzések megerősítették, hogy a programot érdemes folytatni. Donkó Péter hangsúlyozta, remélhetőleg jövőre több szakkört is tudnak indítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában