Galériával

2023.06.16. 17:25

Hat évtized után végleg bezár a karcagi iskola, könnybe lábadt szemmel búcsúztak el a diákoktól az utolsó ballagáson

Az intézmény egy évekkel ezelőtt meghozott bírósági döntés miatt kénytelen bezárni kapuit. A diákok és a pedagógusok ősztől a város többi általános iskolájában folytatják tanulmányaikat, illetve munkájukat.

Daróczi Erzsébet

Az ünnepség a nyolcadikosok ballagásával kezdődött, akik osztályfőnökükkel, Nagy Brigittával búcsúztak el társaiktól és az iskolától

Fotó: Daróczi Erzsébet

Különleges nap volt a pénteki a Karcagi Arany János Általános Iskolában, hiszen a nyolcadikosok ballagása egyben az iskola utolsó tanévének lezárást is jelentette. Az intézményben 1962-ben kezdődött a tanítás, most pedig végleg bezárta kapuit az „Arany”.

Az ünnepség a nyolcadikosok ballagásával kezdődött, akik osztályfőnökükkel, Nagy Brigittával vettek először búcsút társaiktól és az iskolától. Az osztályfőnök és Szentesiné Nánási Tünde igazgató búcsúztató szavai és a jutalmak átadása után a tanévzáró kezdődött.

Az iskolavezető gondolatai után Szepesi Tibor polgármester köszönte meg az elmúlt 61 tanévet az iskola dolgozóinak, és kívánt jó munkát azoknak a diákoknak és kollégáknak, akik ősztől a város többi általános iskolájában folytatják tovább tanulmányaikat, a munkát. 

Mint elhangzott, egy évekkel ezelőtt, a  hátrányos helyzetű tanulók magas aránya miatt meghozott bírósági döntés ítéli kényszerű bezárásra az intézményt. A városvezető reményét fejezte ki, hogy egyszer talán lesz még oktatás ezen iskola falai között.

Sági István, a Karcagi Tankerület igazgatója a tankerület nevében adott át emléktárgyakat a pedagógusoknak, volt igazgatóknak. Varga Mici István, a Karcag Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke és Farkas László, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is jutalmakat adott át a diákoknak és elismeréseket a pedagógusoknak.

Horváth-Tóth Éva, az iskola volt tanítója saját versével, Barkóczi Zoltán előadóművész, az iskola volt diákja, zongorajátékával vett búcsút az alma matertől, mely 61 év után most bezárta a kapuit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában