Esemény

2023.06.24. 07:00

Idén is megrendezik a Jászság nagyszabású birkafőző versenyét

Színes programkavalkáddal készülnek az Árokszállási Nyárra.

Illés Anita

Évről évre nagy népszerűségnek örvend a birkafőző verseny

Fotó: Pesti József

Az önkormányzat és a Petőfi Művelődési Ház július 8-án, a XXII. Árokszállási Nyár programsorozat keretében idén is megrendezik a Jászság legnagyobb szabású birkafőző versenyét Jászárokszálláson. 

A fakanálforgató csapatok birkapörkölt és egyéb kategóriában indulhatnak. A szervezők június 30-ig várják baráti, családi, munkahelyi közösségek jelentkezését, a nevezési díj ezer forint. 

Az elkészült finomságokat zsűri értékeli, a legjobbak értékes nyereményekkel gazdagodnak. A gasztronómiai megmérettetésen a versenyzőknek kell biztosítani a húst, a tüzelőanyagot, a tűzalátétet és a főzési kellékeket, tüzelni csak fával lehet. Felhívják a figyelmet, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint minden versenyző csapatnak gondoskodnia kell tűzoltó készülékről. 

A XXII. Árokszállási Nyár július 7-én, pénteken a Fortuna TSE Retro Táncgálájával kezdődik meglepetés sztárvendéggel. Szombaton a gasztrokalandok mellett színes kulturális, szórakoztató, hagyományőrző programkavalkád várja az érdeklődőket. Az ünnepélyes megnyitót 8.30-tól amatőr művészeti csoportok, egyéni előadók műsora és könnyűzenei koncertek követik. 

A rendezvényt számos kiállítás, kakas kukorékoló verseny, kakas szépségverseny, kézműves és kirakodó vásár, ingyenes gyermekprogramok, játszóház, fogathatjó verseny, dínó show színesíti. A nap folyamán fellép Pál Loretta, az Irigy Hónaljmirigy, a Fülemüle és a Triász zenekar, este fél kilenckor a Kárpátia ad koncertet.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában