Szolnok

2023.06.20. 19:00

Kihirdették a portaprogram keretösszegét

Idén is folytatódhat a Családi porta- és Szociális földprogram. A kétszáznegyven millió forint értékben kiírt pályázatról Fülöp Attila államtitkár a szolnoki konferencián beszélt kedden.

P. Pusztai Nóra

Dr. Nagyné Varga Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványának igazgatója, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és Szalay Ferenc polgármester

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

A Családi portaprogramhoz kapcsolódó konferenciát tartottak kedden a vármegyeháza dísztermében. A vendégeket dr. Nagyné Varga Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványának igazgatója köszöntötte. Az eseményen kihirdették a 2023. évi pályázati felhívásokat. 

Szalay Ferenc Szolnok polgármestere közösségi oldalán közzétette: a kormányzat számos, a megélhetést, a mindennapi boldogulást segítő programot indított már a hátrányos helyzetű családok megsegítésére. Ilyen a Családi portaprogram nevű szociális földprogram is, mely évente négyezer családnak nyújt segítséget.

Mint megtudtuk, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a helyszínen bejelentette, ebben az esztendőben kétszáznegyven millió forint értékben írtak ki pályázatot. 

A nap folyamán a felhívás előnyeiről Baginé Gavaldik Lívia jászladányi programkoordinátor és Velki Róbert, Magyargéc polgármestere is szólt. A kiscsoportos konzultációk során a megvalósítás gyakorlati kérdéseire tértek ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában