Felújítás

2023.06.05. 20:00

Kívül is megszépült a tiszagyendai katolikus templom

Az egyház támogatásának köszönhetően közel 15 millió forintból új szigetelést és festést kapott a tiszagyendai Szent Mihály főangyal templom. Az igen különleges, hazánkban talán egyedülálló belső térrel rendelkező templom csodás külsőt kapott, mondta Pisók István, Tiszagyenda polgármestere.

Köllő Judit

Pisók István polgármester

Fotó: Nagy Balázs

– A templom különleges helyet foglal el az itt élők szívében – fejtette ki a polgármester. 

– Az egyedülálló beltérrel rendelkező templomba belépve átjárja a nyugalom az embert. A területet 1867-ben adományozta Hellebronth Géza a tiszagyendai katolikus plébániának, ahol aztán felépítették ezt a fantasztikus templomot, melynek tornya 27,5 méter magas. A belső falak motívumai fából készültek, amelyek igazán aprólékos és pontos munkára vallanak. Nem mellesleg az épületben található szobrok nagy részét Olaszországból szállították településünkre, ami szintén kuriózumnak számít a környéken. Most, hogy belső tereihez méltó külsővel rendelkezik, igazán szívmelengető a látványa – tudtuk meg a település vezetőjétől, Pisók Istvántól.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában