Lélegeztetőgépre gyűjtenek

2023.06.10. 13:05

Közel kètmillió forint gyűlt össze a tószegi jótékonysági futáson

Szombaton a kora reggeli óràkban sorra érkeztek az autók az Accell Hunland bicikligyàrhoz, az első buszok is befutottak. Az először megszervezett jótékonysági futóversenyre több mint háromszázan jelentkeztek. A sportolók a Jász- Nagykun- Szolnok Vármegyei Mentő Alapítványnak gyűjtöttek.

P. Pusztai Nóra

A gyár körül két kört kellett futni

Fotó: Kiss János

Az előzetes regisztrációk alapján több mint háromszázan jelentkeztek az I. Accell Hunland jótékonysági futásra, négy távon három korcsoportban várták a versenyzőket. Szombaton már a kora reggeli órákban sportolókkal telt meg a bicikligyár udvara és parkolója. Szabó-Lukovszki Béla ügyvezető a megnyitón elmondta, a befolyt összeggel a Jász- Nagykun-Szolnok Vármegyei Mentő Alapítványt támogatják. A beszédek után közös bemelegítéssel készült a csapat az első rajtra. A legkisebbeket az 1,6 kilométeres szakaszon biciklivel vezette fel Simon Csaba, vármegyei vezető mentőtiszt, Szabó-Lukovszki Béla ügyvezető és Gyuricza Miklós Tószeg polgármestere.

A mezőny sportos fiataljai hamar el is tűntek az épület sarka mögött, a gyár körül két kört kellett futni.

Szabóné Kun Enikő lányaival nevezett a távra.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, a helyi iskolából is többen jöttek. A negyedikes lányaimmal idén a legrövidebb távot választottuk, jól éreztük magunkat, nem mellesleg segítettünk is 

– mondta az édesanya.

A Szolnoki Honvéd Sportegyesület triatlonosai kisebb csapatban kerèkpárral érkeztek. Huszonnégy sportololójuk közül a fiatalabbak a három, míg a tapasztaltabbak az öt és tíz kilométeres távot választották.

– A jótékonykodás mellett edzünk is, jó hangulatú délelőttöt töltöttünk együtt - fogalmazott a befutás után dr. Szabó Attila Péter, a vezetőjük.

Sokan részt vettek a futáson
Fotó: P. Pusztai Nóra

A nap folyamán többféle módon lehetett adományozni a vármegyei mentő alapítványnak. A nevezési díjak mellett egy gyűjtődobozt is elhelyeztek, a szervezet számlájára is várták az utalásokat. Az ereményhirdetések után kiderült, hogy a nevezésekből befolyt összeget az Accell Hunland megduplázta, már így is meghaladta az egymillió forintot.

– További közel félmillió forint gyűlt össze ládába dobott készpénzből és az utalásokból – öszegezte Simon Csaba. Majd Gyuricza Miklós hozzátette, Tószeg önkormányzata további félmillió forintot ajánl fel. A közel kétmillió forintból a szervezet mentéstechnikai eszközeit bővíti majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában