Dr. Varró Bernadett

2023.06.20. 17:33

Közösségi nevelésről tartottak szakmai konferenciát a jászberényi campuson

Az előadók számos jó gyakorlatot mutattak be az érdeklődőknek.

Illés Anita

A konferencián különböző módszereket és eljárásokat mutattak be

Fotó: Pesti József

Inspirálóbb? Élménytelibb? A jövő záloga? címmel tartottak konferenciát a közösségi nevelésről hétfőn az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Jászberényi Campusán. Dr. Varró Bernadett, az EKKE főigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a konferencián olyan pedagógiai eljárásokat és módszereket mutatnak be, melyekkel a gyerekek és az ifjúság közösségi élményein keresztül az intézményi és az intézményes nevelésen kívül megjelenő kapcsolatok, programok segítségével inspiráló és egyben egymást is támogató lehetőségek ismerhetők meg.

Dr. Varró Bernadett, az EKKE főigazgatója köszöntötte a rendezvény résztvevőit
Fotó: Pesti József  

A plenáris előadások sorát Rónyai László, a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei igazgatója nyitotta, aki arról beszélt, hogy a közművelődés eszközeivel hogyan lehet megszólítani a gyermek és a fiatal korosztályt. Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke az autista gyermekek helyzete és lehetőségei a többségi iskolákban címmel tartott előadást. A közösségi nevelés aktuális kérdéseiről és jó gyakorlatokról is szó volt a szakmai fórumon. Papp Gergely Bálint, a Fricska Táncegyüttes vezetője a Fricska-módszert, játékos készségfejlesztést mutatta be az óvodákban.

Rónyai László, a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatója nyitotta az előadások sorát
Fotó: Pesti József

Tóthné Eszes Éva, az Alsójászsági Petőfi Sándor Általános Iskola intézményvezető helyettese és Szabó Péter igazgató a szabad játék iskolában betöltött szerepéről osztott meg pozitív tapasztalatokat. Bernhardt Orsolya, az MCC Szolnoki Képzési Központ képviselet-vezetője kifejtette, hogy miben más az MCC, mint a köznevelés. A konferenciát a Magyar Pedagógiai Társaság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tagozata, az EKKE Jászberényi Campus, a Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács, valamint a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet-magyarországi Szekciója szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában