Beruházás

2023.06.16. 15:00

Megérkezett a faanyag, hamarosan megkezdik a mesterek a munkát Rákócziújfaluban

Megkezdték a polgármesteri hivatal tetőszerkezetének felújítását. Varga József polgármester szerint az ötvenes években készült tető esetében már az is csoda, hogy eddig bírta.

P. Pusztai Nóra

Nemrégiben érkezett a tetőszerkezet építéséhez szükséges faanyag Rákócziújfalura. Varga József polgármester a hivatal udvarán felhalmozott gerendákat mutatja

Fotó: P. Pusztai Nóra

Közel húszmillió forintot nyert a Szolnok környéki település önkormányzata a hivatal tetőszerkezetének felújítására. A Magyar Falu Programban még 2021-ben nyújtották be a pályázatot, a munkát a napokban kezdték meg. A beruházásra nagy szükség volt, a tető ugyanis beázott, nehezen bírta el a felszerelt napelemeket. Ezen berendezéseket a kivitelező cég munkatársai a múlthéten leemelték, a napokban megkezdik a bontást.

– Az egyik cserepen az 1957 felirat szerepel, azóta nem volt felújítva. A lécek elkorhadtak, a hiányzó cserepeket nem tudtuk pótolni. A meglévőt teljes egészében lecserélik a szakemberek, a héjazatot, szerkezetet lebontják, majd újat építenek és vassal megerősítést is kap – magyarázta a részleteket Varga József, polgármester.

Az új tető vélhetően a napelemeket is stabilabban tartja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában