Jászkunság

2023.06.24. 14:02

Normalizálódik a helyzet, de egyes vonalakon csak este állhat helyre a vonatközlekedés

Több vonalon is újra járhatnak a vonatok, miután a szakemberek elhárították a péntek esti vihar okozta károkat – tudatta a Mávinform.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Szombat hajnali 3 órára Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között az egyik vágány felett, majd 5.30-ra a másik vágányon is megjavították a szakemberek a pénteki vihar által megrongált felsővezetéket, így már korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon – írja az MTI. Fokozatosan csökkennek a késések a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon.

Várhatóan kora délutánra sikerül annyira helyreállítani a felsővezetéket Tápiógyörgye és Újszász állomások között, hogy egy vágányon megindulhasson a vonatforgalom. A másik vágányon bizonytalan ideig tarthat a helyreállítás. A Tápiógyörgye és Újszász állomások közötti helyreállítás ideje alatt a torlódások és késések mérséklése érdekében az S60-as személyvonatok nem közlekednek, a Z60-as vonatok az S60-as vonatok megállási helyein is megállnak.

A Békéscsaba felől érkező, illetve arra induló távolsági vonatok, Békés InterCity-k, illetve nemzetközi vonatok közül egyes vonatok csak Szolnokig közlekednek, illetve onnan indulnak. Más vonatok pedig Cegléd felé, illetve felől kerülő úton közlekednek a Keleti pályaudvar és Szolnok között.

A menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig érdemes a ceglédi vonalat igénybe venni a főváros és Szolnok között. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatokra megváltott menetjegyek és bérletek érvényesek a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedő vonatokra is. 

Újszász és Jászboldogháza-Jánoshida állomások között délutánra várható a felsővezeték helyreállítása, így a Hatvan-Szolnok vonalon kora estére állhat helyre a menetrend.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában