Pusztított a vihar

2023.06.24. 07:27

Kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek: több jászkunsági vonalon is késésekre kell számítani

Óriási vihar csapott le pénteken este Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére is, melynek következtében több helyen is leszakadt a felsővezeték.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

A vasúti közlekedésben szombaton reggel és délelőtt még késésekre, kimaradó járatokra, illetve egyes vonalakon pótlóbuszos közlekedésre is számítani kell az országon átvonuló viharok okozta károk miatt – közölte a MÁV szombaton hajnalban.

Újszász és Tápiógyörgye között fadőlés miatt mindkét vágányon leszakadt a felsővezeték, a helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe. A Hatvan-Szolnok vonal Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász közötti szakaszán is még dolgoznak a szakemberek a felsővezeték helyreállításán, várhatóan szombat délelőttig szünetel a vonatforgalom az érintett részeken – írja az MTI. Hajnali 4 órától Újszász és Nagykáta, valamint Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász között pótlóbusz szállítja az utasokat. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Hatvan-Újszász-Szolnok vonalon jelentősen hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon továbbra is hosszabb menetidőkre kell számítani, mert Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között fadőlés és felsővezeték-hiba miatt egy vágányon még szünetel a vonatforgalom. Az érintett vonalon hajnaltól várhatóan 15-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában