Lista

2023.06.12. 09:30

Özönvíz Jászberényben, sárba ragadt szürkemarhák Tiszajenőn – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Már külföldi rádiók is játsszák a törökszentmiklósi Polgár Zsuzsa dalát, pálmaligetet alakított ki kunszentmártoni kertjében Oberna István – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A nagy mennyiségű csapadék az utakon is megállt

Forrás: Jászberényben láttam, hallottam Facebook-csoport

1. Már külföldi rádiók is játsszák a törökszentmiklósi influenszer dalát

Két évvel ezelőtt készült el a törökszentmiklósi influenszer, Polgár Zsuzsa második önéletrajzi kötete, hamarosan pedig megjelenik második angol nyelvű videoklipje is. A volt szépségkirálynő első dalát már nagy sikerrel játsszák a külföldi, elsősorban a dél-európai rádióadók, a videoklip pedig már közel 500 ezres megtekintésnél tart az interneten.

Polgár Zsuzsa Spigiboly-jal, aki kiadója és producere. Az ismert DJ folytatásra biztatja a törökszentmiklósi lányt
Forrás: Beküldött fotó

2. Pálmaligetet alakított ki kunszentmártoni kertjében Oberna István

Több mint tíz éve hódol a kertészetnek a kunszentmártoni Oberna István. Mára harminchét féle pálma és egyéb különleges trópusi növény díszíti udvarát, igazán mediterrán hangulatot teremtve a tiszazugi városban. A történet kaktuszok gyűjtésével kezdődött.

Oberna István 13 éve ültette el az első pálmáját, aminek levelei azóta négy méteresre nőttek
Fotó: Mészáros János

3. Hirtelen, nagy mennyiségű csapadék zúdult Jászberényre

Nem éppen hétköznapi vihar csapott le szerdán Jászberényre, ahol a Zagyvaparton egy méretes fa törzse ketté tört, az egyik nagyáruház parkolójában pedig tengelyig ért a víz a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt. A tűzoltók összesen kettő esetben fakidőlés és faág-leszakadás miatt avatkoztak be, három helyszínen pedig vízeltávolítást végeztek.

4. A fél vármegyének elegendő energiát termel a szolnoki gigantikus napelempark

Éves szinten nagyságrendileg 39 ezer tonna szén-dioxid kibocsátástól óvja meg a légkört a Lumen Park Szolnok. Ez mintegy 274 hektárnyi tölgyerdő évenkénti szén-dioxid megkötésével egyenértékű. S természetesen amiért épült, az sem elhanyagolható, hiszen annyi zöld villamos energiát képes termelni, amellyel a vármegye teljes lakossági áramfogyasztásának csaknem fele fedezhető.

Az elsődleges cél megvalósítása mellett a környezettudatosságra is figyelmet fordítottak a beruházás során
Fotó: Nagy Balázs

5. A sár foglyait mentették a polgárőrök Tiszajenőn

Állatokat mentettek a polgárőrök Tiszajenőn. A bajba került szürkemarhák inni mentek le a Tiszához, a felázott, összetaposott partszakaszon azonban elmerültek a sárban, ahonnan nem tudtak kimászni. Végül a polgárőrök húzták ki őket nem kis munkával, a mentésben még civilek is segédkeztek.

Az állatokat nagy munka árán sikerült kihúzni a sárból
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában