Szoljon podcast

2023.06.16. 19:55

Verebes György: Igazából ez nem is fesztivál, hanem a város legnagyobb házibulija

A Szoljon.hu következő podcastjében Verebes Györgyöt, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetőjét kérdeztük az ARTjáró fesztivál részleteiről, de a festőművész életéről és tapasztalatairól is mesélt nekünk.

Daróczi Dorottya

Vendégünk: Verebes György festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője

Forrás: Szoljon.hu

– Szívem szerint nem is fesztiválnak nevezném, mert ebben a fesztiváldömpingben, ami a mai kultúrszcénát jellemzi, ez a szó egy kissé talán már el is csépelt. Én úgy szoktam ezt nevezni, hogy a város legnagyobb házibulija – jegyezte meg Verebes György.

A Művésztelep vezetője elmondta azt is, hogy ez a rendezvény egy kerti parti, ami nem csak kertben van, ugyanis a belső terekben is zajlanak különféle kulturális események a művészet minden ágából és válfajából, de csak jó minőségben.

Az ARTjáró fesztiválon kívül többek között szó esett a Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész múltjáról, jelenlegi munkásságáról, kedvenc helyeiről a Művésztelepen, emellett arra is fény derül, hogy a festőművész szerint miért érdemes a művészettel kiemelt szinten foglalkozni. Verebes Györgyöt, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetőjét Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő kérdezte.

A beszélgetést Spotify és YouTube csatornánkon is meghallgathatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában