Életrajzi könyv

2023.07.08. 11:30

Amerikában foglalták kötetbe a világhírű ceglédi rendező életét

Életrajzi könyv íródott George Palról, a sci-fi és az animáció műfajának megteremtőjéről. A George Pal: Man of Tomorrow (A holnap embere – a szerk.) címmel kiadott művet egy amerikai filmes szakember, Justin Humphreys írta meg.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Kötetbe foglalták az „animáció atyjának” életét és munkásságát. Június 20-án jelent meg Justin Humphreys amerikai író könyve a ceglédi születésű világhírű producerről, George Palról – tájékoztatta hírportálunkat Szilaj Anikó, a Ceglédi Városi Könyvtár munkatársa.

Mint megtudtuk, amikor 2018-ban a ceglédi Uránia Filmszínház felvette George Pal nevét, a család képviseletében a városban járt a Los Angelesben élő Justin Humphreys filmes szakember, George Pal hagyatékának kezelője. A minap jelent meg legújabb kötete a filmrendező életéről. A mű írója üzenetet is küldött Ceglédre, melyet a városi könyvtár tett közzé. „Öröm volt Ceglédre látogatni és látni a George Palról elnevezett mozit. Tudom, hogy megtiszteltetésnek venné. Nagyon sokat dolgoztam, hogy elkészüljön az új életrajzi könyvem: George Pal: Man of Tomorrow (A holnap embere – a szerk.) és várom, hogy ha történetesen visszatérek Ceglédre, személyesen is beszélhessek erről!” – fogalmazott a szerző. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában