Szolnok

2023.07.02. 15:25

Az összetartozás érzését erősítették a nagycsaládosok egyesületének jubileumi rendezvényén – galériával

Gyorsan egymásra találtak a gyerekek szombaton a Cserkészház udvarán, ahol a Nagycsaládosok Egyesülete Szolnok harmincötödik születésnapját ünnepelte. Kutyás bemutató, de még rejtvényfejtés is színesítette a programot.

P. Pusztai Nóra

Készültek a csillámtetoválások a Cserkészház árnyékos udvarán, családi nappal ünnepelték a nagycsaládos egyesület születésnapját

Fotó: Kiss János

A Cserkészházban és annak udvarán ünnepelte fennállásának harmincötödik évfordulóját a Nagycsaládosok Egyesülete. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a programok szombat délelőtt a megnyitóval kezdődtek, majd dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő tortával köszöntötte a születésnapi rendezvény résztvevőit.

– A közösség együtt dolgozik, s már a következő generációk is jelen vannak. A harmincöt éve tartó működés a szeretettel végzett munka eredménye – fogalmazott köszöntőjében. 

Hozzátette, a nagycsalád érték, szükség van az érdekképviseleti szervekre, amik összefoglalják a tagok véleményét.

A térségben a kormányzat is együtt gondolkodik a civilekkel, jó példa erre, hogy Szolnok elnyerte a családbarát önkormányzat címet, de számos munkahely is megkapta már ezt az elismerést 

– mondta.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke immár visszatérő vendég a jászkunsági vármegyeszékhelyen, öt évvel ezelőtt is együtt ünnepelt a szolnokiakkal.

– Jó nagycsaládosnak lenni! – hangsúlyozta. – Az összetartozás nem a szerencsén múlik, hanem azon alapul, hogy a gyermekeinket látva a jövőbe tekintünk. 

A szolnoki az országos egyesület égisze alatt az elsők között alakulhatott meg 1988-ban.

– Nemzedékek együtt emelik magasba a NOE zászlóját, egymást erősítve halad előre a szervezet – emelte ki.  

A megnyitón elismerték a jelenlegi elnök, Versegi Mónika munkáját is, aki öt éve irányítja a szolnoki nagycsaládosokat, tartja a kapcsolatot a tagcsaládokkal és egyebek mellett az adományozókkal is. 

– Jelenleg száztíz család tartozik hozzánk, a közvetlen találkozás és kötetlen beszélgetés a kapocs közöttük – szólt a működésről Versegi Mónika. 

Az utóbbi évek bővülése során a fiatalok hozzák a lendületet, igényelve a folyamatos megújulást. 

A gyerekzsivaj persze mindenkinél megszokott, a fiatalok gyorsan egymásra találtak, hogy közös játékkal töltsék a családi napot.

– Amennyiben lehetőségünk van rá résztveszünk a nagycsaládos egyesület programjain. Szívesen csatlakozunk például a kézműves délutánokhoz vagy akár a mozizáshoz. Az adománygyűjtések során is igyekszünk kivenni a feladatokból a részünket. Ma a gyerekeknek nagyon tetszett a kutyás bemutató, a kisebbik lányunk a táncházhoz is csatlakozott, a nagyobbak a pályán és az árnyékban találtak maguknak elfoglaltságot 

– mutatott körbe Borosné Rimaszombati Dóra. Családja a harmadik gyermekük megszületése után, két évvel ezelőtt lett az egyesület tagja. 

A nap folyamán a közös ebéd, a tortázás és természetesen a csillámtetoválás sem maradhatott el. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában