Szoljon podcast

2023.07.27. 13:35

Bár a légibemutató elmarad, így is színes programokat kínál Szent István napja Szolnokon

Három napon át, három színpadon tíz ismert fellépővel, összesen huszonkét kulturális programra várják az érdeklődőket az augusztus huszadikai több napos ünnepségsorozaton a vármegyeszékhelyen. Szolnokon már augusztus 18-án elkezdődnek az események.

Molnár-Révész Erika

Az államalapítás ünnepének szolnoki programjait Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója (jobbra) ismertette

Fotó: Kiss János

– Szerdán kaptuk a választ a Magyar Honvédségtől, hogy a szolgálati feladatok okán, a leterheltségből adódóan a Magyar Honvédség ebben az évben nem tud részt venni az augusztus 20-i, szolnoki bemutatón. Nem csak nálunk van így, hanem országosan, más katonai programok is vannak augusztusban, de ezek a programok sem férnek számukra bele – így kezdte az idei, Szent István-napi programsorozatról szóló csütörtöki sajtótájékoztatóját Rózsa József. 

Az eseményt szervező Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megköszönte a honvédségnek az előző évek látványos bemutatóit. Mint ismertette, ennek ellenére más programok nem maradnak el, sőt, három napon keresztül zajlanak majd a városban.

– Három színpadon, tíz fellépővel és nagyon sok, családoknak, gyermekeknek szóló műsorral várjuk a szolnokiakat. Augusztus 18-án este már elkezdődnek az események a TISZApART Mozi közreműködésével a Múzsák terén egy utcabállal, ahol a Szolnoki Szigligeti Színház művészei is fellépnek. Biztos vagyok benne, hogy abban a környezetben nagyon hangulatos estét varázsolnak majd nyitásként. Augusztus 19-én a Tisza-parkban 19 órakor a Szimfonik Együttes lép föl a színpadon, 21.45-kor a szolnoki Republika ad koncertet– sorolta az ügyvezető. Hozzátette, ezen a napon a művésztelepen 13 órától a Szolnok Televízió szervezésében kulturális programok és a „Süsse meg ön is a maga kenyerét” című rendezvény várja az érdeklődőket.

Mint elhangzott, augusztus 20-án már 10 órakor kezdődnek a programok a művésztelepen a Kárpát-medence kenyerének meggyúrásával és bevetésével, a Tisza-parkban pedig gyermekműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal, kirakodóvásárral. Itt tizenegy órakor Mihályi Réka, majd 15.15-kor Szulák Andrea lép fel, ezután a Szoldance TSE műsora következik. Este 17 órakor pedig „Elkésett a békevágy” címmel az István a király című rockoperából lehet majd részletet látni. 20.20-tól a Tisza-parti színpadon Sasvári Sándor lép fel.

A légiparádé elmarad, ennek ellenére színes programokkal készülnek idén is az államalapítás ünnepén Szolnokon
Fotó: Kiss János

– Este hét órakor kezdődik kiemelt programunk, a Kárpád-medence kenyerének megszentelése és a kenyérosztás a nagyszínpadnál, melyen mindig nagyon sok az érdeklődő. Ezután hangzik el a polgármesteri köszöntő, majd 21 órakor tűzijáték koronázza meg a napot, végül 21.30-tól az ORIGO ad koncertet – ismertette Rózsa József. Hozzátette, az augusztus 20-i ünnepek között szerepel még a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise és kenyéráldás a vártemplomban.

Mint megtudtuk, a rendezvénysorozat kezdete előtt és ideje alatt útlezárások várhatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában